Bőrgyógyászat

A részletes bőrgyógyászati vizsgálatot a Vahúr-Vet Állatorvosi Rendelőben dr. Pétsch Márta végzi, aki 7 évet dolgozott a SZIE ÁOTK Belgyógyászati Tanszékén, ahol részt vett a bőrgyógyászati szakrendelésben. Rendszeres résztvevője az ESVD (Europian Society of Veterinary Dermatology) éves kongresszusának. Magyar szervezője volt az ESVD első magyarországi állatorvosi konferenciájának 2016. januárjában. Alapító és szervezőbizottsági tagja a Magyar Bőrgyógyász Állatorvosok Egyesületének.

Régóta tartó bőrgyógyászati probléma esetén mindenképp javasoljuk az előzetes bejelentkezést, mert a vizsgálat akár egy órát is igényelhet.

A bőrgyógyászati vizsgálat fontos része a kórelőzmény felvétele, ezért kérjük, hogy lehetőleg az a gazdi kísérje a beteget, aki legjobban ismeri a betegség kialakulásának körülményeit, a tüneteket és feltétlenül hozza magával (ha vannak) a korábbi kiegészítő vizsgálatok eredményeit.

Ezt követi a beteg vizsgálata, amely nem csak a bőrre, de gyakran egyéb szervrendszerekre is kiterjed, hiszen számos olyan bőrbetegség létezik, amely nem csak a bőrt, szőrt érinti, de kiterjed egyéb szervekre is.

A beteg vizsgálata után az állatorvos és a tulajdonos mérlegelik a különböző kiegészítő vizsgálatok szükségességét, logikai sorrendjét. A végső diagnózis felállításához sokszor többféle labordiagnosztikai vizsgálatra is szükség van. Ilyen a szőrminta, lenyomati minta, fülváladék mikroszkópos vizsgálata, amelyre a rendelőben van lehetőség, bakteriális vagy gombás fertőzés gyanúja esetén mikrobiológiai vizsgálatok (fülváladék, bőrkaparék), hormonális betegségek gyanúja esetén vér-, vizelet vizsgálat, allergiavizsgálat vérből, bőrbioptátumok szövettani vizsgálata. Utóbbi mintákat speciális állatorvosi laboratóriumokba küldjük vizsgálatra.

A kiegészítő vizsgálatok célja, hogy a helyes diagnózis felállításával a legmegfelelőbb terápiát válasszuk ki kedvencének, amely segítségével meggyógyulhat.

Sajnos a bőrbetegségek között számos krónikus, tartós gyógyszeres kezelést igénylő betegség is van, ilyen esetekben célunk, hogy kialakítsuk azt a kezelési protokollt, amellyel a beteg tartósan tünetmentessé tehető. Ezekben az esetekben különösen nagy fontossága van a gazdi kitartó együttműködésének és a későbbi rendszeres kontroll vizsgálatoknak.

 

ÁRAINK:

Bőrgyógyászati első vizsgálat 5500 Ft
Mikroszkópos vizsgálat a rendelőben 1200 Ft
Bőrkaparék vizsgálat (mikroszkóp, baktérium és gomba tenyésztés) 8000 Ft
Fülváladék tenyésztéses vizsgálat 6000 Ft
Bőrbiopszia (3 szövettani blokk) vizsgálatával , altatási költséggel 30 kg ig 28000 Ft

(30 kg felett egyedi ár)

 
Allergiavizsgálat vérből 36000 Ft -tól